Er du sikret mod arbejdsløshed?

Gennem de sidste, efterhånden mange år, har Danmark befundet sig i en svær økonomisk krise. Det har medført, at mange mennesker har mistet deres job. Krisen er ikke nødvendigvis slut endnu selvom det går bedre. Det betyder også, at risikoen for pludseligt at miste sit job bestemt stadig er til stede. Det er ikke nogen rar situation at stå i – det er forbundet med en masse usikkerhed.

Endnu værre er det, hvis man nu er en af de uheldige som faktisk mister sit job. Det kan betyde store omvæltninger i ens liv, og typisk er det bare ren uheld, at man lige bliver siet fra på jobbet. Heldigvis kan man tage sine forholdsregler mod netop denne situation.

I Danmark har vi et særligt system, hvor man kan være medlem af en A-kasse og på den måde sikre sig mod evt. arbejdsløshed. Systemet er simpelt og smart skruet sammen, og det virker.

Det fungerer på den måde, at man melder sig ind i en A-kasse og her betaler man kontingent. Kontingentet fungerer som en ydelse, der sikrer at man selv kan få en ydelse den anden vej, den dag man måtte blive arbejdsløs.

Faktisk kan man kalde det en form for forsikring. Det er bare langt billigere. Derfor er det en god investering som man bliver rigtig glad for i det lange løb.

Det er ikke en dyr investering, og typisk vil den blive endnu billigere af at være medlem, hvis man samtidig melder sig ind i fagforening. Her kan man få det som populært kaldes mængderabat. Samtidig kan medlemskab i fagforening betragtes som en investering i ens aktive arbejdsliv, mens A-kassen altså er investeringen, hvis man bliver fyret. På den måde er man faktisk dækket totalt ind på alle tænkelige fronter.Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *